23 Şubat 2018 Cuma

Konu Başlıkları: , ,

Age of Empires 4 ne zaman çıkacak ?

Merhaba, sevgili dostlarım, bir zamanların efsanevi oyunu olan ve oyunculara "grafikte neymiş, önemli olan oyunun sundukları" demeyi öğreten Age of Empires 1 ve 2 serisinin üçüncü oyundan sonra durduğunu hepimiz biliyoruz. Fakat geçtiğimiz Ağustos ayında Age of Empires ve Rise of Nations gibi yapımların mucidi olan Microsoft şöyle bir video paylaştı ve bizleri büyük hayallerin, bekleyişlerin içerisine soktu.


Temel Amaç Ne ?

Microsoft'un bu videoyu böylesine erken yayınlaması fakat halen daha Age of Empires 4 ile ilgili bir detay sunmamasının asıl sebebinin şu olduğunu düşünüyorum; "Age of Empires 2 - Definite Edition oyununu daha fazla satmak", evet aynen böyle düşünüyorum. Microsoft oyuncuların Age of Empires serisine olan ilgisini 6 milyondan fazla izlenen bu video ile çekmeyi başardı fakat daha sonra piyasaya daha önceki sürümden daha fazla bir şey sunmayan Age of Empires 2 - Yüksek kaliteli versiyonu 19,99 dolara sürdü. Burada Microsoft'un temel amacı bu satıştan gelen kar ile Age of Empires 4'ün yapımına destekte olmak olabilir fakat sonuç olarak Microsoft cephesinden Age of Empires 4 ile ilgili atılan bu videodan başka hiç bir açıklama gelmedi.



Böyle oyunlar neden geç çıkıyor ?

Call of Duty, Battlefield ve daha fazlası..., böyle oyunları tasarlamak Strateji oyunlarını tasarlamaktan daha kolay diye düşünüyorum çünkü Age of Empires gibi oyunlarda resmen eskiyi kağıt üstüne döküyor, milletlerin yapılanmalarını oyun mekaniğine, ortamına aktarmaya çalışırken tarihi olaylardan da oyununuzun gelişimini beslemek istiyorsunuz. Ayrıca oyuncunun bu oyundan zevk almasını sağlamak amacı ile değişik yapay zeka davranışları da geliştiriyorsunuz. Aynı zamanda oyununuzun online oynana bilmesi için bir platform oluşturma sürecine de giriyorsunuz.

Zaten Microsoft'un ilgilenmesi gereken birçok diğer proje daha olduğundan bu sürecin uzadığını da düşünmekteyim.

Ama şunu söylemek gerekir şimdiye kadar çıkmış Microsoft'un elini attığı tüm Strateji oyunları alanlarında en başarılı oyunlar olmayı başarmıştır, umuyoruz ilerleyen zamanlarda Microsoft bu konuda açıklama yapar ve oyun severlerin heveslerini kursağında bırakmaz.

0 yorum:

Yorum Gönder