7 Mayıs 2018 Pazartesi

Konu Başlıkları: , , , ,

Euro Truck Simulator 3 ne zaman çıkacak?

Dünya genelinde birçok genç bireyin, uzun yollara düşme, bir lojistik şirketi kurma hayallerini Almanya'da piyasaya sürülen Euro Truck Simulator 1 ile karşılama çalışan SCS Software, küçük boyutlara büyük grafikler sığdırarak ETS 2 ile oyuncuların kalbini kazandığı gibi online versiyonu ile yıllardır bu oyundan kazanç sağlamaya devam ediyor.


Neden yeni oyun gelmiyor ?

Bunun en doğal sebebinin şu olduğunu söylemek mümkün; Yapımcılar ETS 2'yi yaparken modlarla muhteşem bir şekilde özelleştirmeye müsait bir şekilde tasarlamışlar, bunun sonucunda oyunun çıktığı günden bu yana 60'dan fazla ek paket satarak büyük gelirler elde etmeyi de başardıklarını görebiliyoruz. İşte en temel sebep bu olabilir, oyun yapımcıları hem Steam üzerinden oyundan elde edilen gelir ile hem de online oyunculardan elde edilen ufak tefek gelirler ile köşeyi döndü diyebiliriz.

Siz olsanız ? "Size çok iyi para kazandıran ve birkaç değişiklik ile yıllarca idare edebileceğiniz bir şirketi satıp, yeni ve sizi kuruluş aşamasında çok uğraştıracak, devamında da birçok reklam yapma gereksinimi hissettirecek bir sektöre, yeni bir şirket ile girer miydiniz?", işte bu sorunun cevabı ETS 3'ün yıllardır niye gelmediğinin cevabı diyebiliriz.

(!) Şunu da düşünüyor olabilirler; yeni bir oyun moturu tasarlamak için erken olabileceğini ve her oyun arasında en az 7-8 sene bırakarak, bu süreçte kendilerini geliştirecek zamanı bulmayı da amaçlıyor olabilirler. Fakat şunu da söylemek gerekiyor ki ETS 1 ile ETS 2 arasında 4 sene gibi bir fark var, bu durumda ETS 3'ün 2016-2017 senesinde çıkması gerekiyordu ki çıkmadı.

Ne zaman gelir ?

Bu tamemen SCS software'nin keyfine bağlı diyebiliriz, ne zaman ki ETS2'nin online sayısı düşer ve oyunu satın alan kitle azalır, o zaman SCS software'nin yeni bir oyun geliştirmek için çabalayacağını düşünüyoruz. ETS 3'ün 2016 senesinde tahminlere göre çıkması gerekiyordu, fakat bunu bir ikinci periyota erteler isek ETS3'ün 2020 senesi gelmeden SCS software'nin bir süpriz yaparak yayınlayacağı kanaatindeyiz.

O zamana kadar ETS 2'nin güncellemeleri ile yetinmeyi bilmek zorundayız. Ayrıca geçtiğimiz günlerde ETS 2 1.31 sürümünün yayınlandığını da belirtmek isteriz.

Yeni sürümde neler olacak ?

ETS 2'nin piyasaya sürüldüğü 2012 senesinde birçok bilgisayar, çevre etkileşimli ve yüksek grafikli oyunları yürütecek kapasiteye sahip değildi ve bu yüzden ETS 2'de birçok çevre unsuru bulunamamakta. Okullar, insanlar, iş makineleri, trafik kavgaları, gerçek etkileşimli polisler vs. vs... işte bu tüm unsurların olası gelecek yeni bir oyunda bulunacağını düşünüyoruz. Çünkü oyun artık bir grafik oyunu olmaktan çıktı. Bu yüzden oyuncular, kendilerini artık daha çok ETS evreninde hissetme ihtiyacı hissediyorlar.

Bu oyun ile tır sürme, lojistik şirketi kurma ihtiyacını karşılayan oyuncular artık oyunda çevre ile daha çok etkileşim istiyorlar, mesela tıra yük alırken işçilerin yardımcı olması, bir römork yükleme işleminin daha çetfefilli olması, güvenlik elemanlarının daha etkileşimli ve kulübelerden çıkan insanlar olması, işte örneğin en basitinden gideceğiniz bir petrol ofisinde, bir pompacının size eşlik etmesi vs. gibi birçok etkileşim daha istiyorlar. Bu etkileşimlerinin tümünün veya bir kısmının yeni oyunda yani ETS 3'te olacağını düşünüyoruz.

1 yorum:

  1. Euro Truck Simulator 3 Ne Zaman Çıkacak? ~ Oyunjokeri - Oyun Haberleri, Tüyolar Ve Konsol Hileleri >>>>> Download Now

    >>>>> Download Full

    Euro Truck Simulator 3 Ne Zaman Çıkacak? ~ Oyunjokeri - Oyun Haberleri, Tüyolar Ve Konsol Hileleri >>>>> Download LINK

    >>>>> Download Now

    Euro Truck Simulator 3 Ne Zaman Çıkacak? ~ Oyunjokeri - Oyun Haberleri, Tüyolar Ve Konsol Hileleri >>>>> Download Full

    >>>>> Download LINK

    YanıtlaSil