4 Mayıs 2018 Cuma

Konu Başlıkları: , , , , , ,

Pes 2019 ne zaman çıkacak? Sistem gereksinimleri neler?

Konami, 2015 yılından bu yana geliştirdiği her oyunda "Takım oyunu" kavramını biraz daha dinamiklerine katarak ve edindiği yeni oyun motorunu geliştirerek, inceliklerini keşfedip yeni sürümlere uygulayarak yoluna devam ediyor. Bu tanının en büyük kanıtını Pes 2017 ile Pes 2018 arasındaki farka bakarak görebiliriz.

Pes 2018, Konami'nin şu ana kadar geliştirdiği, 2013 sürümünü bile geride bırakabilen en iyi sürüm diyebiliriz. Online moda yani Myclup moduna yatırımlarını her sene daha da arttıran yapımcılar, online mod sayesinde oyunların satışından çok oyun içi satın almalara yönelmiş durumda. Durum böyle olunca her yeni sürümde bu modta köklü değişiklikler görebiliyoruz. Ama oyunun tekli sürümündeki Master League ve Become A Legend modlarında Pes 2010'dan bu yana önemli değişiklikler yapılmış değil, hatta 2013 sürümündeki Master League modunun şu ana kadarkiler arasında en iyisi olarak nitelendirmemiz de mümkün.


Asıl konumuza gelişrsek, son sızıntılara göre oyunun 30 Ağustos tarihinde Playstation platformu için hazır olacağı söyleniyor ve diğer bilgilere göre ise;

(!) Uefa Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi, Pes 2019'da olmayabilir; 2008 yılında 10 yıllık bir sözleşme imzalayan KONAMI ekibi önümüzdeki aylarda bu lisansı kaybedecek, ve 10 yıl içinde büyük bir imaj yakalayan UEFA'nın yeni bir lisans imzalamak için daha fazla ücret talep edeceği apaçık ortada, bu durumda serinin yeni oyununda bu 2 dev organizasyonu görmemiz mümkün olmayabilir, bunun yerine KONAMI'nin lig kupalarına yönelme ve kendi oluşturacağı bir özel kupa organizasyonu geliştirme yönünde çözüm arayacağı düşünülüyor.


  • Master Lig'in geliştirileceği öne sürülüyor; Artık takımla daha etkileşimli ve transferlerde daha fazla detaya erişebilen bir yönetici olarak kendimizi oyunda görebiliriz.
  • Daha geniş lig hacminin olacağı söyleniyor; Geçtiğimiz senelerde birçok takımla lisans sorunu yaşayan KONAMI malesef İngiliz ve İspanya ligi başta olmak üzere birçok ligte lisans almakta zorlanmıştı, birçok takımı farklı isimlerle oynamak zorunda kalıyorduk. Bu sürümde ekibin elini taşın altına koyup, birçok ligle anlaşacağı söyleniyor. Kim bilir bu sefer Arsenal, Real Madrid gibi takımları gerçek isimlerinde göremenin yanında Türkiye Süper ligini de oyunda görmek mümkün olabilir. Her ne kadar KONAMI'nin resmi olarak Türkiye Futbol Federasyonu'na bir başvurusu şu anda resmi olarak olmasa da KONAMI'nin Türk oyuncuların isteklerini bu sürümde olmaz ise 2020 sürümünde kesinlikle karşılayacağı düşüncesindeyiz. Geçtiğimiz günlerde Japon geliştirici ekibin "FIFA karşısındaki oyun geliştirme savaşında bir adım öne geçmek için, Lisan sorununu çözeceklerini" belirttiklerini de eklemek isterim.
  • Muhteşem bir 4K desteği; Oyunun yeni sürümünde muhteşem gerçekçi bir 4K desteğinin olacağı söyleniyor, özellikle yeni nesil oyun konsollarını hedef alan geliştirici ekip, gerek oyuncu yeteneklerini gerekse diğer birçok oyun efektini, 4K ekranlarda tam çözünürlüklü olarak göstermeyi amaçlıyor.
  • Daha fazla gol sevinci ve yetenek; Futbol, eşi benzeri olmayan ve her dakika yeni bir yetenek keşfedebileceğini engin bir deniz. Gelişen oyun dinamiklerine uyum sağlamaya çalışan Futbol simülatörleride bu oyuncu yeteneklerini oyunlarına eklemekte büyük bir çaba gösteriyor, KONAMI'nin de yeni oyun moturuna iyice alıştığı bu zamanda, oyuna daha çok oyuncu yeteneği ve gol sevinci gibi oyuncu hareketleri ekleyeceği düşüncesindeyiz.

0 yorum:

Yorum Gönder