6 Mayıs 2018 Pazar

Konu Başlıkları: , , ,

Metin2 Pet - Evcil Hayvan nasıl kullanılır ?

Metin2, çıktığı 2005 tarihinden bu yana köklü değişikliklere ev sahipliği yapmış bir MMORPG oyunudur. Türkiye'de kendi oyun tarzı klasmanında en çok oynanan oyunlar arasında olmayı ve bu ünvanı  13 senedir korumayı başarmış bir oyun olduğunu da belirtmek isterim. Geliştiriciler oyunu canlı tutmak ve oyunculara ulaşmaları gereken yeni görevler, yeni amaçlar, yeni itemler vermek amacı ile oyuna yeni sistemler ekliyor; Pet, Evcil hayvan sistemi de bunlardan biri.


Nedir Evcil hayvan sistemi?

Petler, oyunda bir yumurtadan "Kuluçka Makinası" ile çıkarabileceğiniz, yol arkadaşlarınızdır. Evet, 2005 yılından bu yana tek başınıza zorluklarla mücadele ettiğiniz, yaratıklarla savaştığınız bu dünyada, artık bu sistem ile kendimize yoldaş bulabiliyoruz. Bu sadık yoldaşları, pet yumurtalarından çıkararak elde edebiliyoruz. Durumu şöyle açıklayayım;

  • Pet yumurtaları, sandıklardan veya direkt olarak patronlarda düşmektedir.
  • Siz bu pet yumurtasını sağ tıklama yöntemi ile açmaya çalıştığınızda karşınıza Kuluçka Makinası paneli gelmektedir.
  • Bu panelde evcil hayvanınıza bir isim verirsiniz, bu aşamada dikkatli olmalısınız çünkü verdiğiniz bu ismi sonradan değiştirmeniz oldukça zor.
  • İsim verme işleminden sonra yumurta yok olur ve envanterinize daha hiç açılmamız bir evcil hayvan mührü gelir. 
  • Bu mührü sağ tık ile açtığınızda, ilk evcil hayvan çağırmanızda evcil hayvanınıza rasgele % yüzde değerlerde olmak üzere HP artması, Güç ve Defans statüleri gelir ve bu statüler evcil hayvanınızı yanınızda tuttuğunuz sürece sizin statülerinize etki eder.

Evcil hayvanımı nasıl çağırabilirim ?

Evcil hayvanınızı ilk çağırdığınızda rasgele özelliklerde gelir. Evcil hayvanımızı yollamak için mührün üzerine tekrar sağ tıklamamız yeterli olacaktır. Tekrar çağırmak için yine mühre sağ tıklamalıyız.

(!) Petinizin ilk açıldığında aldığı gün değerini değiştiremezsiniz, sadece onu besleyerek doldurabilirsiniz.

Evcil hayvanımı nasıl geliştirebilirim ?


(!) Öncelikle şunu belirteyim, evcil hayvanınız sizin levelinizden daha büyük levele sahip olamaz yani sizden daha yüksek seviyede pete sahip olamazsınız.

Evcil hayvan panelini açmak için P tuşunu kullandıktan sonra açılan bu panelde kullanabileceğimiz 3 ana buton bulunmaktadır;


Pet Statüsü; Genç, Yabani ve Cesur olmak üzerek belirli seviye aralıklarına göre değişen bir statüdür. 1-40 arası petler Genç, 40-80 arası Yabani ve 80+ Cesur pet olarak nitelendirilir.

Yan yana sıralanan 3 bölüm şöyledir; 
Seviye bölümü; 1 yazan bölüm petin seviyesini gösterir, şu anda yanda gösterilen pet panelindeki pet 1.seviye Genç bir pettir.

Tecrübe bölümü; Bu bölümde 5 tane kutu bulunur, bu kutulardan ilk 4'ü pet sizin yanınızda olduğu sürece sizinle paylaşacağı EXP ile dolar, kalan son bölümünü ise peti besleyeceğiniz Nesneler ile siz doldurursunuz ve bunun Nesne EXP bölümünden yapabilirsiniz.

Gün bölümü; Evcil hayvanınızın kaç gündür sizinle birlikte, hayatta, oyunda olduğunu gösterir.

Süre bölümü; Bu bölüm petimizi beslemeden ne kadar hayatta kalacağını gösterir, bu bölümdeki can barı azaldığında petimizi kaybetmemek için beslemeliyiz, bunu oyunda bulacağımız protein lokması ya da diğer pet yumurtaları ile yapabiliriz.

Besleme Seçeneği; Bir önceki süre bölümünde belirttiğim gibi besleme seçeneğinde, açılan bölüme koyacağınız protein lokmaları ve diğer pet yumurtaları gibi oyun eşyaları ile petimizi besleyebilir ve oyunda kalma süresini uzatabiliriz.

Geliştirme; 40.seviye sonrasında kullanacağınız bir seçenektir, 40.seviyeden sonra elinizde genç pet kitabı, kırmızı inci, shirken, süs eşyası, gibi duruma göre istenen itemleri karşılamanız durumunda evcil hayvana level atlatmanızı sağlayacak butondur.

Nesne EXP: En çok kullanacağınız seçenektir, petiminiz 4 sekmesi birden dolduğunda 5. yani yandaki resimde mavi olarak gözüken EXP bölümünü doldurmak için peti nesneler ile beslemeliyiz. Envanterimizde bulunan silah,takı ve zırh eşyalarını açılan panele sürekleyerek peti besleyebilir ve yeni seviyeye geçmesi için son EXP tüpünü manuel olarak doldurabiliriz.

Evcil hayvanı türleri nelerdir ?

  • Küçük maymun yumurtası ile Küçük Maymun'a
  • Küçük örümcek yumurtası ile Küçük Örümcek'e
  • Küçük mavi ejderha yumurtası ile Küçük Mavi Ejderha'ya
  • Küçük nemere yumurtası ile Küçük Nemere'ye
  • Küçük radazor yumurtası ile Küçük Radazor'a
  • Meley'in bebeği yumurtası ile Meley'e
oyunda sahip olmanız mümkündür, tüm bu evcil hayvanların özellikleri yumurtadan çıkan mühür ile ilk çağırıldıklarında ortaya çıkar.

0 yorum:

Yorum Gönder