27 Mayıs 2018 Pazar

Konu Başlıkları: , , , , ,

Battlefield V'te 2.Dünya savaşında bir kadın!

Günümüz FPS oyunları yapımcıları, artık daha gerçekçi ve tarihten güç alan hikayeleri oyunlarında işlemek istiyor, bu yüzden tarihin en kanlı geçen, kanlı savaşı 2.dünya savaşı gibi birçok tarihi çarpışmaları senaryolarına konu belirliyor.



Battlefield 1, muhteşem grafikleri ile sunduğu 1.dünya savaşının gerçekçi atmosferi, tarihi olayları olabildiğince uygun bir şekilde işlemesi ile milyonlarca oyun severin kalbini fethetmeyi başardı. Hatta durum öyle ki; Electronic Arts'ın bu başarıyı yakaladığını gören en yakın rakibi ve Call of Duty serisinin yapımcısı Activision grubu, uzay savaşları temalı Call of Duty serisini tez bir şekilde 2.dünya savaşını alan Call of Duty WW2 ile devam ettirdi.



Şimdi, 2.dünya savaşını işleme vakti bu konseptin ası yaratıcısı Battlefield serisinde. ama o da ne, karşımıza alışıla gelmedik bir durum çıkıyor, daha önce Call of Duty ve Battlefield serisinde rastlamadığımız "kadın bir karakter". Evet, Battlefield 5 ile FPS oyunları seven bayan oyuncularda artık hikayenin içerisinde kendilerine yer bulabilecekler. Ayrıca daha önceki serilerde rastlamadığımız yeni bir sistem daha oyunda yer alacak, bu sistem hayatımıza GTA 5 ile girdi ve geçtiğimiz aylarda Far Cry 5 ile bunun FPS Aksiyon oyunlarına uyarlanmış en ideal halini gördük, bu; Company yani ekip sistemi, bu sistemde Far Cry 5'te olduğu gibi Battlefield 5'te de Ailesini Nazi Almanyasından korumaya çalışan Norveçli bir askerin hikayeye tek başına, yalnız devam etmesine izin vermiyor ve oyunda kendimize özelleştirebileceğimiz bir ekip kurabiliyoruz.

Kadın karaktere tepkiler!

Battlefield V yapımcıları, bu radikal karar ile kadın oyuncuları da önemsediğini bizlere gösterdi fakat böyle bir karakterin 2.dünya savaşında var olması bazı oyun severler tarafından "tarihin çarpıtılacağı" şeklinde yorumlandı. Çok geçmeden bu tepkilere Oscar Gabrielson'dan bir açıklama geldi: "Bir şeyi açıklığa kavuşturalım. Kadın karakterler oynanmak için var ve olduğu yerde kalacak."

0 yorum:

Yorum Gönder